Investeren in kunststof recycling

Er bestaan maar weinig kunststof recycling fabrieken. Dit komt omdat alternatieven voor recycling zoals het verbranden van afval op dit moment nog goedkoper zijn.

De hele regio profiteert
Door te investeren in de infrastructuur en capaciteit van kunststof recycling, komen meer gerecyclede en hernieuwbare kunststoffen op de markt en daalt daarmee de prijs. Hierdoor wordt het voor de sectoren waarin veel kunststof wordt toegepast (bouw, verpakkingen, automotive, consumentenelectronica) aantrekkelijker om op zoek te gaan naar innovatieve oplossingen voor het verwerken van gerecycled plastic. Daarnaast leidt het tot een betere onderhandelingspositie van kunststof recycling fabrieken en kwalitatief hoogwaardiger plastic. Zo zorgen we voor minder plastic afval, een beter milieu en minder CO2 uitstoot in de hele regio.

Invest-MRA
Zo’n kunststof recycling fabriek is een typisch voorbeeld van een project waarvoor Invest-MRA van toegevoegde waarde zou kunnen zijn. Investeerders en ondernemers zien potentie, maar weten niet of hun investering genoeg zekerheid biedt en snel genoeg rendement zal opleveren. Als Invest-MRA hebben we goed zicht op de noodzaak voor de regio en hoeven we slechts een relatief kleine investering te doen, om zo’n groot project een kans van slagen te geven. Zo slaan ondernemers en de overheid de handen ineen, in het werken aan een duurzame en circulaire toekomst.